Vyhledat

Poprvé na loď s malými dětmi. Jídelníček.
Jan Lednický

Poprvé na loď s malými dětmi. Jídelníček.

Nebojte se

Diety, nesnášenlivost, alergie. Každé dítě (či dospělý) navíc něco nejí, a tak příprava jídelníčku připomíná spíše tanec v minovém poli.

Nechceme trávit dovolenou u plotny, proto preferujeme vydatná jídla s minimem přípravy – bramborové špecle se slaninou, cibulkou a zelím, ovesná kaše s karamelizovanými jablky a rozinkami, tortily s kuřecím masem a zeleninou, šopský salát a podobně. Výjimku tvoří moje tradiční specialita – lasagne s boloňským ragů. Ragů proto připravuji předem doma a vezu sebou jako zavařeninu.

Důležité je nezapomenout na rychlé svačiny – ořechy a sušené ovoce. Nejvíce se nám osvědčily křížaly, sušené meruňky a švestky. A samozřejmě čerstvé ovoce a zelenina.

Celý jídelníček si sepisujeme dostatečně dopředu po dnech – čím méně starostí a přemýšlení na místě, tím lépe. Stejně jako při nákupu potravin. Suché věci, základní potraviny a koření vezeme  z domova. Aspoň máme jistotu, že máme všechno důležité. Čerstvá zelenina se dá koupit na místním trhu v sobotu dopoledne.

Na horu